En perle i Drøbak

    Tradisjonsrik restaurant og selskapslokaler med hjemmelaget mat og god atmosfære.

    Kumlegaarden byr på godt norsk i idylliske omgivelser. Vinkartet er i seg selv verd en omvei.

    Menyer på Kumlegaarden

    Lunsjmeny

    Juletallerken
    Ribbe, medisterpølse, medisterkake, surkål, poteter og julesaus. 
    Kr. 325,-
    inneholder: melk, hvete, sulfitt.

    Sildetallerken
    Rømmesild, karrysild, sursild. Serveres med rugbrød
    Kr. 248.-
    inneholder: melk, egg, fisk, sennep, soya, hvete, rug, selleri, sulfitt.

    Kremet fiskesuppe
    Med fisk og skalldyr.
    Kr. 238.-
    inneholder: fisk, melk, skalldyr, bløtdyr, soya, selleri, hvete, sulfitt.

    Lunsj-tallerken
    Røkelaks med eggerøre, reker og majones, potetsalat med kjøttpålegg, hjemmelaget karbonade og ost med frukt.
    Kr 210.-
    inneholder: fisk, melk, skalldyr, sennep, selleri, sulfitt, hvete, rug, bygg, havre, sesam, soya.

    Reke-smørbrød
    Med majones og sirton.
    Kr. 210,-
    inneholder: skalldyr, egg, melk, hvete, rug, bygg, havre, sesam, soya.

    Laks og eggerøre-smørbrød
    Kr. 185.-
    inneholder: fisk, egg, melk, hvete, rug, bygg, havre, sesam, soya.

    Karbonade-smørbrød
    Serveres med stekt løk, rødbeter og sylteagurk.
    Kr. 185.-
    inneholder: egg, melk, soya, selleri, sennep, hvete, rug, bygg, havre, sesam, sulfitt.

     

    Forrett

    Kremet hummersuppe 
    Tilsmakt med Cognac.
    Kr. 189.-
    inneholder: skalldyr, fisk, bløtdyr, melk, soya, sulfitt.

    Carpaccio
    Av vågehval, saltet og kaldrøkt. Serveres med créme fraiche, wakame-tang, og pinjekjerner.
    Kr. 145.-
    inneholder: melk, pinjekjerner, sesam, hvete.

    Akevitt og sherry gravet laks
    Serveres med sennepsaus på grovt brød.
    Kr. 179.-
    inneholder: fisk, melk, sennep, soya, bygg, sulfitt.

    Hovedrett

    Juletallerken
    Ribbe, medisterpølse, medisterkake, surkål, rødkål, svisker, eple, kokte poteter og julesaus.
    En gang servering. Kr. 398.-
    To ganger servering. Kr. 448.-
    inneholder: melk, sennep, hvete, sulfitt.

    Pinnekjøtt
    Vossakorv, kålrabistappe og sjy.
    To ganger servering. Kr. 498.-
    inneholder: melk, hvete, sulfitt.

    Lutefisk
    Ertestuing, bacon, sennepssaus, mandelpoteter.
    To ganger servering. Kr. 498.-
    inneholder: fisk, melk, sennep, soya, sulfitt.

    Ovnsbakt torsk med skalldyr-stuing
    Med sauterte grønnsaker.
    Kr. 398.-
    inneholder: fisk, skalldyr, bløtdyr, melk, soya, sulfitt. 

    Hjort indrefilet
    Bacon stekte grønnsaker, tyttebær og enebærkremet vilt saus
    Kr. 428-
    inneholder: melk, selleri, sulfitt, soya.

    Dessert

    Multe-is
    sjokolade saus.
    Kr. 178.-
    inneholder: melk, egg, hvete, mandler, soya.

    Sjokolade - delice
    (bløt sjokolade kake)
    Hvit sjokolademousse og bærsaus.
    Kr. 148.-
    inneholder: melk, egg, soya. 

    Tilslørte bondepiker
    En klassisk dessert den perfekte blanding av søtt og syrlig, mykt og knasende,
    Kr. 148,-
    inneholder : melk, hvete, soya, sesam.

    Riskrem med rød saus
    Hjemmelaget riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen.
    Kr. 128.-
    inneholder : melk.

    Hjemmelaget karamellpudding
    med pisket fløte og karamellsaus
    Kr. 128,-
    inneholder : melk, egg.

    Kumle, hver torsdag

    KUMLE, en smaksopplevelse.

    Vi serverer kumle hver torsdag fra kl 15:00
    (kumpe, klubb, potetball, uansett hva vi kaller det så er det knakende godt.)

    På vestlandsmaner med vossakorv og salt fårekjøtt i kobbergryte med tilbehør av bacon og kålrabistappe
    Kr. 345.-

    Den første torsdag i hver mnd. fra kl. 17.00 har vi Kumlebuffet hvor du forsyner deg selv. Karamellpudding og kaffe spis så mye du orker, velbekomme
    Kr. 349.-

    Velkommen til kumlefest!

    Kumle, Ordet kumle er et godt tegn på at et kjært barn har mange navn. Det kalles for klubb, raspeball,potetball, kump(e) (ofte feilstavet 'kompe'), klot eller ball er en tradisjonell matrett; en bolle av potet, mel, salt og vann, av og til fylt med fleskebiter og servert med sirup, duppe, stekt flesk, kålrabistappe eller saltkjøtt ved siden av. Retten er meget populær i Norge, Litauen (der den er nasjonalrett) og Ukraina, og ellers i store deler av Sentraleuropa som tilbehør.

    Utgangspunktet er skrelte poteter, som raspes eller males opp og blandes med mel for å få ballene til å henge sammen. Alt etter mengdeforholdet av potetmasse og forskjellige meltyper, vil produktet få forskjellig smak og konsistens.

    Enkelte steder i landet lages massen ganske løs, og fingertykke terninger av kjøtt og flesk legges inn i midten av ballen før den legges i gryta for koking (kumpe/kumle med dott).

    Andre steder lages deigen hardere og tilbehøret kokes for seg. (eksempelvis vestlandsk raspeball)

    Navnevariasjonene vil ofte gi antydning om hvilke ingredienser som er brukt, og hvilket distrikt oppskriften kommer fra. Det kalles for kumle, raspeball, raspekake, potetball, klubb og kumpe alt etter hvor i Norge det kommer fra.

    Kopirett © Kumlegaarden

    Adresse

    Niels Carlsens gt. 11 1440 Drøbak.

    Telefon: 64 93 89 90
    Mobil: 90 75 61 15
    E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

    Kjøkkenet Åpningstider

    • Mandag

      11:30 - 20:00

    • Tirsdag

      11:30 - 21:00

    • Onsdag
      11:30 - 21:00
    • Torsdag
      11:30 - 21:00
    • Fredag
      11:30 - 21:00
    • Lørdag
      11:30 - 21:00
    • Søndag
      13:00 - 20:00