Menyer på Kumlegaarden
Lunsjmeny
Husets kremede fiskesuppe
Med dagens fisk, skalldyr, purre og gulrot. Serveres med hvitløkbrød.
Kr. 238.-
Inneholder: fisk, melk, skalldyr, bløtdyr, soya, selleri, sulfitt.
Brød inneholder: hvete, melk, soya.
Lunsjtallerken
Røkelaks med eggerøre, reker og majones, potetsalat med kjøttpålegg, hjemmelaget karbonade samt ost med frukt.
Kr. 210.-
Inneholder: fisk, melk, egg, skalldyr, sennep, selleri, sulfitt, soya.
Brød inneholder: hvete, melk, soya.
Hvitløksbrød
Kr. 45.-
Inneholder: hvete, melk, soya.
Sildebrikke - tre typer sild
Rømmesild, sherrysild og karrysild. Serveres med rødløk, egg og rugbrød.
Kr. 225.-
Inneholder: fisk, melk. sulfitt.
Brød inneholder: hvete, rug.
Gravlaks
Med dillstuede poteter og sennessaus.
Kr. 225.-
Inneholder: fisk, hvete, melk, sennep.
Husets cæsarsalat
Salat, kylling, bacon, parmesan, dressing og krutonger.
Kr 198.-
Inneholder: fisk, melk, hvete, egg, sennep, sulfitt, soya.
Kumlegaardens hjemmelaget eplekake
Serveres lun med sjokoladesaus og vaniljeis.
Kr 98.-
Inneholder: hvete, melk, egg, soya.
Vårt velkjente smørbrød med XL karbonadesmørbrød
Serveres på grovbrød med stekt løk, rødbeter og sylteagurk.
Kr. 185,-
Inneholder: egg, melk, selleri, sulfitt, soya.
Brød inneholder: hvete.
Smørbrød med røkt ørret og eggerøre
Kr. 185.-
Inneholder: fisk, melk, egg, soya.
Brød inneholder: hvete.
Rekesmørbrød
Serveres med majones og sitron.
Kr. 210.-
Inneholder: skalldyr, egg, melk, soya.
Brød inneholder: hvete.
Forrett
Hvitløksbrød
Kr. 49.-
Inneholder: hvete, melk, soya.
Løksuppe
Serveres med ostetoast
Kr. 98.-
Inneholder: melk, hvete, sulfitt, selleri, soya.
Grillet vaffel
En med Rørosrømme, rødløk og rogn.
Kr. 138.-
Inneholder: melk, egg, fisk, hvete, soya, sulfitt.
Carpaccio
Av saltet og kaldrøkt vågehval.
Serveres med créme fraiche, wakam-tang og ristede pinjekjerner.
Kr. 158.-
Inneholder: melk, pinjekjerner, sesam.
Brød inneholder: hvete.
Husets akevitt og cognacgravet ørret
Serveres med sennepsaus på grovt brød
Kr. 179.-
Inneholder: fisk, sennep, melk, soya, sulfitt.
Brød inneholder: rug, hvete.
Hovedrett
Baconsurret kyllingfilet
Fylt med julienne av gulrot og purre, serveres med steinsopprisotto.
Kr. 298.-
Inneholder: egg, melk, selleri, sulfitt, soya.
Kumlegaardens kremede fiskegryte
Med torsk, ørrett, skalldyr, friske grønnsaker og kokte poteter
Kr. 365.-
Inneholder: melk, fisk, selleri, sulfitt
Pepperbiff
Av okse indrefilet. Med frisk grønnsaksbunt, peppersaus og pommes anna.
Kr. 365.-
Inneholder: melk, egg, selleri, soya.
Hjort indrefilet
Serveres med baconstekte grønnsaker, gulrotpuré, tyttebær og kremet viltsaus.
Kr. 498.-
Inneholder: melk, selleri, sulfitt, soya.
Dessert
Sorbet
Med smak av mango og bringebær.
Kr. 98,-
Inneholder: ingen allergener.
Kumlegaardens hjemmelagede eplekake
Serveres lun med sjokoladesaus og vaniljeis.
Kr. 98.-
Inneholder: hvete melk, egg, soya.
Hjemmelaget karamellpudding
Serveres med pisket fløte og karamellsaus.
Kr. 128.-
Inneholder: melk, egg, soya.
Sjokoladefondant
Med vaniljeis og bringebærcoulis.
Kr. 138.-
Inneholder: melk, egg, hvete, soya.
Lærlingens kake
Moussekake med smak av pasjonsfrukt på hasselnøttbunn.
Kr. 138.-
Inneholder: melk, egg, hasselnøtt.
Kumlegaardens kremkaffe
Cognac, brunt sukker og pisket krem.
Kr. 135.-
Inneholder: melk, sulfitt.
Kumle, hver torsdag
Vi serverer kumle hver torsdag fra kl 15:00
(kumpe, klubb, potetball, uansett hva vi kaller det så er det knakende godt.)
På vestlandsmaner med vossakorv og salt fårekjøtt i kobbergryte med tilbehør av bacon og kålrabistappe
Kr. 345.-
Inneholder: melk, sennep, egg, soya, bygg, selleri.
Kumle, Ordet kumle er et godt tegn på at et kjært barn har mange navn.
Det kalles for klubb, raspeball,potetball, kump(e) (ofte feilstavet 'kompe'),
klot eller ball er en tradisjonell matrett; en bolle av potet, mel, salt og vann,
av og til fylt med fleskebiter og servert med sirup, duppe, stekt flesk,
kålrabistappe eller saltkjøtt ved siden av.
Retten er meget populær i Norge,
Litauen (der den er nasjonalrett) og Ukraina, og ellers i store deler av Sentraleuropa som tilbehør.
Utgangspunktet er skrelte poteter, som raspes eller males opp og
blandes med mel for å få ballene til å henge sammen.
Alt etter mengdeforholdet av potetmasse og forskjellige meltyper, vil produktet få forskjellig smak og konsistens.
Enkelte steder i landet lages massen ganske løs, og fingertykke terninger av
kjøtt og flesk legges inn i midten av ballen før den legges i gryta for koking (kumpe/kumle med dott).
Andre steder lages deigen hardere og tilbehøret kokes for seg. (eksempelvis vestlandsk raspeball)
Navnevariasjonene vil ofte gi antydning om hvilke ingredienser som er brukt,
og hvilket distrikt oppskriften kommer fra.
Det kalles for kumle, raspeball, raspekake, potetball, klubb og kumpe alt etter hvor i Norge det kommer fra.
Kopirett © Kumlegaarden
Adresse
Niels Carlsens gt. 11 1440 Drøbak.
Telefon: 64 93 89 90
Mobil: 90 75 61 15
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
KUMLEGAARDEN
Kjøkkenet Åpningstider
11:30 - 20:00
11:30 - 21:00
11:30 - 21:00
11:30 - 21:00
11:30 - 21:00
11:30 - 21:00
13:00 - 20:00