En perle i Drøbak

    Tradisjonsrik restaurant og selskapslokaler med hjemmelaget mat og god atmosfære.

    Kumlegaarden byr på godt norsk i idylliske omgivelser. Vinkartet er i seg selv verd en omvei.

    Menyer på Kumlegaarden

    Lunsjmeny

    Husets kremede fiskesuppe
    Fisk, skalldyr, små terninger av purre og gulrot. Serveres med hvitløksbrød. 
    Kr. 238,-
    Inneholder: hvete, fisk, melk, bløtdyr, soya, selleri, sulfitt.

    Lunsjtallerken
    Røkelaks med eggerøre, reker og majones, potetsalat med kjøttpålegg, hjemmelaget karbonade og ost med frukt. 
    Kr. 210.-
    Inneholder: hvete, fisk, melk, egg, skalldyr, sennep, selleri, sulfitt, soya.

    Vårt velkjente smørbrød med XL karbonade
    Serveres på grov brød med stekt løk, rødbeter og sylteagurk.
    Kr. 185.-
    Inneholder: fisk, melk, skalldyr, bløtdyr, soya, selleri, hvete, sulfitt.

    Løksuppe
    Med ostetoast.
    Kr 148.-
    Inneholder: melk, hvete, sulfitt, selleri, soya.

    Leverposteismørbrød
    Serveres lun med bacon og champignon.
    Kr. 145,-
    Inneholder: melk, fisk, selleri, sennep, hvete, havre, rug, bygg, sesam, soya.

    Husets Cæsarsalat
    Kylling, bacon, salat, dressing, parmesan, og krutonger.
    Kr. 185.-
    Inneholder: fisk, melk, hvete, egg, sennep, sulfitt, soya.

    Røket ørret med eggerøre smørbrød
    Kr. 185.-
    Inneholder: hvete, fisk, egg. melk, soya.

    Rekesmørbrød
    Serveres med majones og sitron.
    Kr. 210.-
    Inneholder: hvete, skalldyr, egg, melk, soya.

    Kumlegaarden hjemmelaget eplekake
    Serveres lun med sjokolade saus og vanilje-is.
    Kr. 98.-
    Inneholder: hvete, melk, egg, soya.

    Hvitløksbrød
    Kr. 45.-
    Inneholder: hvete, soya, melk.

    Forrett

    Carpaccio
    Av vågehval, saltet og kaldrøkt. Serveres med créme fraiche, wakame-tang, og ristede pinjekjerner.
    Kr. 145.-
    Inneholder: melk, pinjekjerner, sesam, hvete.

    Akevitt og sherry gravet laks
    Serveres med sennepsaus på grovt brød.
    Kr. 179.-
    Inneholder: fisk, melk, sennep, soya, bygg, sulfitt.

    Løksuppe
    med ostetoast.
    Kr. 98.-
    Inneholder: melk, hvete, sulfitt, selleri, soya.

    Hvitløksbrød
    Kr. 45.-
    Inneholder: hvete, melk, soya.

    Hovedrett

    Filobakt ørret
    Med rømme og ost, spinat og småstekte grønnsaker.
    Kr. 298.-
    Inneholder: fisk, melk, hvete, egg, selleri, sulfitt.

    Torsk med skalldyrstuing
    Serveres med sauterte grønnsaker.
    Kr. 325.-
    Inneholder: fisk, skalldyr, bløtdyr, melk, soya, sulfitt, selleri.

    Wienerschnitzel av Kalv
    Med ansjos, kapers, sitron, grønne erter og nøttesmør.
    Kr. 298.-
    Inneholder: hvete, egg, melk, fisk, sulfitt.

    Biff 
    (Indrefilet av okse.)
    Friske grønnsaker og rødvinsaus.
    Kr. 365.-
    Inneholder: melk, selleri, sulfitt, soya. 
     
    Hjort
    (Indrefilet)
    Bacon stekte grønnsaker, gulrotpuré, tyttebær og enebærkremet viltsaus.
    Kr. 398.-
    Inneholder: melk, selleri, sulfitt, soya.

    Dessert

    Sjokoladefondant
    Med vaniljeis og bringebærculis.
    Kr. 128.-
    Inneholder: melk, egg, hvete, soya.

    Vår populære ostekake
    Toppet med cremé fraiche og bærsaus.
    Kr. 128.-
    Inneholder: melk, egg, havre, hvete.

    To kuler sorbet
    Kr. 98,-
    Inneholder: ingen allergener.

    Hjemmelaget karamellpudding
    Med pisket krem og karamellsaus.
    Kr. 128.-
    Inneholder: melk, egg.

    Kumlegaarden kremkaffe
    Cognac, brunt sukker og pisket krem.
    Kr. 110,-
    Inneholder: melk, sulfitt.

    Kumle, hver torsdag

    KUMLE, en smaksopplevelse.

    Vi serverer kumle hver torsdag fra kl 15:00
    (kumpe, klubb, potetball, uansett hva vi kaller det så er det knakende godt.)

    På vestlandsmaner med vossakorv og salt fårekjøtt i kobbergryte med tilbehør av bacon og kålrabistappe
    Kr. 345.-

    Den første torsdag i hver mnd. fra kl. 17.00 har vi Kumlebuffet hvor du forsyner deg selv. Karamellpudding og kaffe spis så mye du orker, velbekomme
    Kr. 349.-

    Velkommen til kumlefest!

    Kumle, Ordet kumle er et godt tegn på at et kjært barn har mange navn. Det kalles for klubb, raspeball,potetball, kump(e) (ofte feilstavet 'kompe'), klot eller ball er en tradisjonell matrett; en bolle av potet, mel, salt og vann, av og til fylt med fleskebiter og servert med sirup, duppe, stekt flesk, kålrabistappe eller saltkjøtt ved siden av. Retten er meget populær i Norge, Litauen (der den er nasjonalrett) og Ukraina, og ellers i store deler av Sentraleuropa som tilbehør.

    Utgangspunktet er skrelte poteter, som raspes eller males opp og blandes med mel for å få ballene til å henge sammen. Alt etter mengdeforholdet av potetmasse og forskjellige meltyper, vil produktet få forskjellig smak og konsistens.

    Enkelte steder i landet lages massen ganske løs, og fingertykke terninger av kjøtt og flesk legges inn i midten av ballen før den legges i gryta for koking (kumpe/kumle med dott).

    Andre steder lages deigen hardere og tilbehøret kokes for seg. (eksempelvis vestlandsk raspeball)

    Navnevariasjonene vil ofte gi antydning om hvilke ingredienser som er brukt, og hvilket distrikt oppskriften kommer fra. Det kalles for kumle, raspeball, raspekake, potetball, klubb og kumpe alt etter hvor i Norge det kommer fra.

    Kopirett © Kumlegaarden

    Adresse

    Niels Carlsens gt. 11 1440 Drøbak.

    Telefon: 64 93 89 90
    Mobil: 90 75 61 15
    E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

    KUMLEGAARDEN
    Kjøkkenet Åpningstider

    • Mandag

      11:30 - 20:00

    • Tirsdag

      11:30 - 21:00

    • Onsdag

      11:30 - 21:00

    • Torsdag

      11:30 - 21:00

    • Fredag

      11:30 - 21:00

    • Lørdag

      11:30 - 21:00

    • Søndag

      13:00 - 20:00