Skip to main content

  Litt om Kumlegaarden

  I to av Drøbaks eldste bygninger ligger tradisjonsrike Kumlegaarden restaurant som ble etablert 12 mai 1989.

  Bygningene med en historie som går ca. 250 år tilbake i tid. Vi håper dere finner dere til rette i vårt gamle hus...Det er mange som stusser på navnet vårt, men alle har vel en eller annen gang stiftet bekjentskap med vår gamle matrett, raspeball, klubb, kumper osv. Denne gamle gården ga i 1973 inspirasjon til en gang å lage et "kumle-hus". Våre gamle aner hadde en spesiell evne til å ta vare på små ting og pleide å bruke fantasi i hverdagen. De kunne berike seg selv og andre med enkle og gode midler.

  I dag med arbeidspress og stor usikkerhet for fremtiden, føles det som vi trenger noe av det solide fundamentet tilbake.

  Kjøkkenet, på folkemunne kalt "Stjerna", er et av Drøbaks eldste tømmerhus. Gamlestua, den eldste delen av restauranten har i flere generasjoner huset skomakere. Disse to bygningene ble knyttet sammen av arkitekt Berent A. Moe som i 1970-1973 sto for den totale rehabiliteringen av gården. Peisen i Gamlestua i 1. eta. er bygget opp av ubrent leirsten, brukt som ballast i seilskuta på tilbaketur fra Holland etter isfrakt. Laftet vegg, nord veggen. Et meget sjeldent arbeid... muligens drivstokker som ble samlet opp til man hadde nok materialer til et nytt tilbygg.

  Vi hadde en drøm om et sted hvor alle ville finne noe av seg selv og trives! Det mener vi at vi har lykkes med, og vi håper du stikker innom for å oppleve det selv.

  Totalt har vi i dag 10 ansatte. Eva Tenden er daglig leder

  Velkommen til Kumlegaarden!

  TEST II